Hieronder vind je de antwoorden van de meest gestelde vragen over windwijzers.
Wat zijn de voordelen van een Diamant-design windwijzer
Diamant-design windwijzers zijn onderhoudsvrij en van hoogstaande kwaliteit daarom ontvang je maar liefst 10 jaar garantie. Alle Diamant-design windwijzers zijn:

 

  • optimaal uitgebalanceerd
  • vervaardigd uit hoogwaardig RVS
  • en voorzien van een oliehoudende bronzen lagering.

Elke Diamant-design windwijzer is door ons optimaal uitgebalanceerd, hierdoor zal je windwijzer optimaal reageren. Tevens blijft de windwijzer door de oliehoudende lagering door de jaren heen soepel draaien, en wordt zo ook na jaren een piepend geluid voorkomen als de windwijzer draait.

Geheel volgens eigen specificatie gemaakt?

In onze goed geoutilleerde werkplaats maken wij onderhoudsvrije Diamant-design windwijzers volgens jouw specificatie, geheel uit RVS vanaf eur 225,- incl. BTW. Stuur een duidelijke foto of tekening of logo naar info@allewindwijzers.nl en ontvang van ons een offerte. Ook voor windwijzers uit koper of voor vergulde windwijzers ben je bij ons aan het goede adres. Windwijzer geheel volgens eigen ontwerp en specificatie.

Hoe snel ontstaat bij roodkoper de patina groene kleur?
Een koperen windwijzer zal door de jaren heen door weersinvloeden op natuurlijke wijze oxideren, hierdoor ontstaat op termijn de welbekende prachtige patina groene kleur. Op onderstaande kleurenkaart is dit proces in beeld gebracht.
Wat kan ik doen om de roodkoperen kleur te behouden?
Om het roodkoper glanzend te houden wordt vernis (blanke lak) op terpetinebasis) toegepast. Het roodkoper verliest de net gepoetste glans en krijgt een warme tint. De roodkoperen kleur blijft dan heel lang goed. Indien na verloop van jaren het roodkoper minder mooi is geworden kan je het schoonmaken met thinner of afbijt, vervolgens het roodkoper poetsen en en opnieuw lakken.
Kan ik mijn bestelling ook af komen halen?
Nee, dat kan niet. Wij hebben geen showroom en hebben geen afhaal mogelijkheden in ons magazijn. Daarnaast werken wij samen met een aantal ateliers waar onze windwijzers op maat worden gemaakt. In sommige gevallen wordt de windwijzer dan ook rechtstreeks vanaf het atelier, waar de windwijzer gemaakt wordt, opgestuurd naar de klant.
Plaatsing en montage van mijn windwijzer?
Plaats je windwijzer op een zo open mogelijke plek waar de wind vrij spel heeft op de windwijzer. Windwijzers worden in verpakking geleverd en zijn eenvoudig te monteren. Het draaiende deel van de 3D-design windwijzers en Deco-design S-M-L modellen windwijzers dienen bij montage even iets ingevet te worden. De Deco-design L deluxe is uitgevoerd met een kogellagering en hoeft daarom niet ingevet te worden. Diamant-design windwijzers zijn uitgevoerd met zelfsmerende lagering en zijn mede daardoor onderhoudsvrij.
Heeft mijn windwijzer onderhoud nodig?
Onderhoud Diamant-design windwijzers: Een Diamant-design windwijzer is onderhoudsvrij en van sublieme kwaliteit, gemaakt uit RVS en heeft een zelfsmerende lagering. Hierdoor ontvang je maar liefst 10 jaar garantie op de Diamant-design windwijzer. Onderhoud 3D-design windwijzers: Een 3D-windwijzer dient na een aantal jaren opnieuw te voorzien van iets montage vet om soepel draaien te garanderen. Ondanks de slijtvaste meerlaagse coating kan het zijn dat de zwarte delen op de langere termijn opnieuw moeten worden gecoat. Wij adviseren hiervoor Hammerhite daar deze coating het meest weervast is. Onderhoud Deco-design S-M-L windwijzers: Deco-design S-M-L windwijzers zijn gemaakt van plaatstaal en daarom dient de draaiende delen jaarlijks opnieuw te voorzien van montage vet. Ondanks dat de windwindwijzer voorzien is van een weervaste zwarte poedercoating heeft plaatstaal de eigenschap tot roestvorming. Wij adviseren dan ook tijdens het jaarlijks aanbrengen van montage vet de windwijzer op corrosie te inspecteren en indien nodig opnieuw te coaten. Wij adviseren hiervoor Hammerhite daar deze coating het meest weervast is. Onderhoud Deco-design L deluxe windwijzers: Deco-design L deluxe windwijzers zijn gemaakt van plaatstaal. Ondanks dat de windwindwijzer voorzien is van een weervaste zwarte poedercoating heeft plaatstaal de eigenschap tot roestvorming. Wij adviseren dan ook indien je corrosie  constateert opnieuw te coaten, wij adviseren hiervoor Hammerhite daar deze coating het meest weervast is. Deco-design L deluxe windwijzers zijn uitgevoerd met een kogellagering en hoeven daarom niet te worden ingevet.